C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
200 g margarina
1 kesica C suvog pekarskog kvasca
1 kašičica soli
3 kašike kisele pavlake
100 ml mleka
3 žumanceta
500 g brašna
Za premazivanje i posipanje:
1 jaje
susam

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna

Slane štanglice

Ukusne grickalice koje ćete zavoleti.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U dublju posudu usuti 200 g brašna, dodati C suvi pekarski kvasac, so i izmešati.

Zatim uliti mlako mleko, dodati omekšali margarin (sobne temlerature), žumanca, kiselu pavlaku i izmešati.

Postepeno dodavati preostalu količinu brašna (300 g) i zamesiti mekše testo.

Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 30 minuta.

Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i razviti oklagijom u oblik pravougaonika. Iseći na željenu širinu i dužinu.

Poređati u pleh obložen pek-papirom. Premazati umućenim jajetom i posuti susamom.

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta.

Gotove štanglice izvaditi iz rerne i ostaviti ih da se prohlade.

Štanglice servirati i poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata