C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
500 g brašna
1 kesica C suvog kvasca
1 kesica C praška za pecivo
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
1 jaje
150 ml mleka
50 ml ulja
Za nadev:
200 g sira
1 veza zelja
Za premazivanje:
1 žumance
malo ulja
susama po želji

Naši proizvodi
Suvi kvasac Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sandra

Slane pletenice sa sirom i zeljem

Za one koji vole spoj sira i zelja idealan slaniš.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 4
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Kvasac rastvoriti u malo toplog mleka zajedno sa po kašićicom šećera i kašićicom brašna. Ostaviti da nadođe.

Brašno prosejati, pa mu dodati nadošli kvasac, jaje, ulje, preostalo mleko, C prašak za pecivo i malo soli. Umesiti glatko testo.

Ostaviti ga da odstoji oko 30- 40 minuta. Nakon što je testo malo odmorilo, razviti ga u što tanju pravougaonu koru i podeliti na kvadrate približno jednakih veličina.

Svaki kvadrat sa obe strane iseći na trakice, ali tako da sredina ostane cela. Na svaki kvadrat u sredini staviti pomalo nadeva od sira i zelja.

Trakice preklapati preko nadeva da fil ne bi cureo. Postupak ponoviti i sa preostalim testom.

Pletenice poređati u pleh obložen pek- papirom. Premazati ih umućenim žumancetom, posuti susamom i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko pola sata.

Prohladiti, pa služiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata