Početna > Recepti > Recepti za slana peciva > Slane mekane kiflice
Sastojci
250 ml mleka
200 ml kisele vode
1 C suvi kvasac
1 kašika soli
1 kašičica secera
oko 750 g brašna
1 jaje za premaz
2 kašike ulja za premaz
oko 100 g kačkavalja
oko 100 g slanine
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Nena
Vreme pripreme: 90 minuta.
Broj porcija: 32
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
U mlako mleko staviti šećer i C suvi kvasac i ostaviti da odstoji 15-tak minuta.
U brašno staviti so, ulje, mlaku vodu i nadošli kvasac.
Umesiti testo i ostaviti da odstoji 15-20 minuta.
Nadošlo testo podeliti u 2 lopte i svaku razoklagijati u krug i iseći na 16 delova (u krug).
Na svako parče staviti seckanu slaninu i kocku kačkavalja i uviti u kiflu.
Rernu zagrejati na 200 C.
Kiflice ostaviti još 15 minuta da narastu i premazati ih jajetom.
Peku se oko 15-tak minuta.
Vruće kiflice mazati uljem.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Kiflice obavezno premazati sa po malo ulja. Obavezno koristiti kiselu vodu prilikom mešenja. Ja sam sigurna u C suvi kvasac i njega za svako mešenje korstim.