C Slatka tradicija

Sastojci
250 ml mleka
200 ml kisele vode
1 C suvi kvasac
1 kašika soli
1 kašičica secera
oko 750 g brašna
1 jaje za premaz
2 kašike ulja za premaz
oko 100 g kačkavalja
oko 100 g slanine

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Nena

Slane mekane kiflice

Kiflice mekane,ukusne i lagane za pripremu. Obožavaju ih na svim rođendanima i proslavama.

Vreme pripreme: 90 minuta. Broj porcija: 32
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U mlako mleko staviti šećer i C suvi kvasac i ostaviti da odstoji 15-tak minuta.

U brašno staviti so, ulje, mlaku vodu i nadošli kvasac.

Umesiti testo i ostaviti da odstoji 15-20 minuta.

Nadošlo testo podeliti u 2 lopte i svaku razoklagijati u krug i iseći na 16 delova (u krug).

Na svako parče staviti seckanu slaninu i kocku kačkavalja i uviti u kiflu.

Rernu zagrejati na 200 C.

Kiflice ostaviti još 15 minuta da narastu i premazati ih jajetom.

Peku se oko 15-tak minuta.

Vruće kiflice mazati uljem.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kiflice obavezno premazati sa po malo ulja. Obavezno koristiti kiselu vodu prilikom mešenja. Ja sam sigurna u C suvi kvasac i njega za svako mešenje korstim.