C Slatka tradicija

Sastojci
1/2 l mleka
1 kesica suvog C kvasca
100 ml ulja
3 ravne kašike šećera
1 puna kašika soli
1 kesica C prašak za pecivo
oko 700-800 g mekog brašna
50 g majoneza
125 g margarina

Naši proizvodi
Suvi kvasac Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Lela

Slane kiflice sa majonezom

Brzo se priprema, jos brže pojede.

Vreme pripreme: 15 minuta. Broj porcija: 80 kiflica
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U mlakom mleku dodati suvi C kvasac, šećer, so, ulje, 1 kesicu C prašak za pecivo, pa sve dobro sjediniti i zamesiti brašnom (oko 700-800 g).

Testo odmah podeliti na 5 delova i od svakog dela razviti koru.

Razoklagijanu koru podeliti na 16 delova i praviti kiflice (kiflice mogu biti prazne, a po želji mogu se filovati i sirom ili pica nadevom).

Kiflice poređati u pouljenom plehu. Svaku kiflicu premazati majonezom i ostaviti pleh da kiflice nadođu (sat vremena).

Nadošle kiflice peći u zagrejanoj rerni na 250 stepeni oko 5-7min.

Vrele kiflice premazati otopljenim margarinom.

Komentari potrošača:

22.03.2019
Odlicne su! Veceras cu ih praviti po kozna koji put.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata