C Slatka tradicija

Sastojci
1 kg brašna
C suvi kvasac
1/2 l mleka
1/2 l vode
1 kašičica šećera
1 čaša od jogurta ulja
3 cela jaja
2 kašičice soli
susam
1 margarin
300 g sira po želji

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Slane kiflice meke kao pamuk

Odlično pecivo.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U tečnost staviti kvasac, šećer i kašiku brašna i ostaviti da fermentiše.

U vanglu sipati brašno, so, ulje, 2 cela jaja i nadošli kvasac i zamesiti testo i ostaviti da narasta 1 sat.

Testo premesiti, podeliti na 8 loptica. Svaku razvaljati oklagijom u krug iseći na 8 delova.

Na svaki kraj staviti malo sira, uviti u kiflu i ređati u pleh namazan margarinom. Uraditi i sa svim ostalim lopticama.

Premazati umućenim žumancetom, posuti susam i na svaku kiflu staviti po kockicu margarina.

Ostaviti da narastaju dok se rerna ne zagreje na 200 stepeni i peći 20 minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Mogu se filovati i sa slatkim nadevom.