C Slatka tradicija

Sastojci
1 kg brašna
250 ml mleka
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
250 g kisele pavlake
4 jajeta
250 g putera
1 kesica C suvog kvasca
susam za posipanje

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Danijela

Slane kiflice

Veoma ukusne i meke kiflice.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 32 komada
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U mlako mleko dodati suvi kvasac, kašičicu šećera i brašna.

Ostaviti 10 minuta da kvasac odstoji. Nakon toga dodati 3 jajeta i kiselu pavlaku, sve lepo umutiti, dodati so i brašno i ostaviti 45 minuta da testo naraste.

Nadošlo testo podeliti na dva dela, svaki deo podeliti na osam loptica. Razvlačiti loptice,namazati ih puterom i spajati po osam.

Oklagijom razvući što veći krug i iseći na 16 trouglova.

Urolati i prebaciti u pleh obložen papirom za pečenje.

Kiflice premazati jajetom i posuti susamom.ž

Ostaviti još 40 minuta da nadolaze.

Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 18-20 minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kifle se mogu puniti sirom, ajvarom ili biti prazne. Od ovog testa može se praviti i slatka varijanta. U tom slučaju u testo se doda još 3 kašike šećera i ne posipa se susamom već posle pečenja posuti C šećerom u prahu.