C Slatka tradicija

Sastojci
600 g brašna
1 suvi C kvasac
1 C prašak za pecivo
1 dl ulja
1 kašika šećera
prstohvat soli
2 dl mleka
2 dl vode
2 jaja
po želji sir, salama, susam, kim

Naši proizvodi
Suvi kvasac Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Gordana

Slane kiflice

Mekane kiflice koje mogu biti sveže i sutradan.

Vreme pripreme: 60 minuta. Broj porcija: 4
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Mleko i vodu zagrejati, tek toliko da se razmuti kvasac,1 kašika šećera i malo brašna.

Kada kvasac nadođe sipati u već pripremljeno brašno u koje smo stavili prstohvat soli, ulje, C prašak za pecivo i 1 jaje.

Zamesiti glatko testo, ako se lepi za ruke dodati još malo brašna.

Testo odmah razvući, iseći, ko želi može staviti nadev po želji, sir, salama, a mogu biti i prazne.

Umutiti jaje i namazati kifle. Posoliti i posuti susam, kim, a može i samo so.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ako vam ostane neka kifla, stavite u kesu tregericu i zavežite, sutradan će biti sveže i mekane kao da ste ih pekli taj dan.