C Slatka tradicija

Sastojci
6 jajeta
nepuna kašičica soli
1 C prašak za pecivo
300 ml jogurta
10 kašika brašna
2 kašike ulja
Fil I:
50-60 ml majoneza
2-3 krompira
oko 100 g belog tvrdog sira
Fil II:
1 čaša (180 ml) kisele pavlake
200 g šunkarice
Fil III:
50-60 ml majoneza
oko 100 g kačkavalja
2 barena jajeta

Naši proizvodi
Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Slađana

Slana torta Mimoza

Mimoza - salata spakovana između ukusnih slanih korica.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Pomešati brašno, C prašak za pecivo i so. Odvojiti žumanca od belanaca. Od belanaca umutiti čvrst šam pa uz mućenje dodati žumanca, jogurt i ulje. Na kraju umešati brašno sa C praškom za pecivo i solju.

Sipati u veći podmazan pleh - na pek papir (dimenzija otprilike 42x32 cm) i u zagrejanoj rerni na 180 C ispeći koru (oko 20 minuta, probati čačkalicom).

Krompir obariti u posoljenoj vodi, u celo da bi ste ga kasnije lakše izrendali. Krompir je kuvan kad viljuška lako prolazi kroz njega.

Šunkaricu naseckajte na sitne kockice i pomešajte sa kiselom pavlakom.

Koru podelite na tri jednake uske kore.

Prvu koru premažite slojem majoneza, pa preko narendajte beli sir i krompir.

Stavite preko drugu koru, pritisnite, pa nju premažite pavlakom pomešanom sa šunkaricom.

Stavite treću koru, premažite slojem majoneza, narendajte preko kačkavalj i barena jaja.

Tortu držite u frižideru, secite na kocke željene veličine.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata