C Slatka tradicija

Sastojci
(čaša od 200 ml)
oko 2,5 čaše brašna
1+1/4 čaše mlake vode
1 kašičica soli
1/2 kašičice šećera
2 kašičice C suvog kvasca
Fil:
200 g sira belog (kriška)
4 kašike pavlake (ili kajmaka)
malo soli

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Nada

Sirnice

Lako, brzo, jednostavno i vrlo ukusno!

Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umesiti testo da bude mekše, brašno postepeno dodati. Ovo je hlebno testo. Ostavite u nauljenu posudu da ostoji na toplom 30 minuta.

Izmešati sir, pavlaku, so sa viljuškom. Razviti testo tanko, premazati sa filom.

Preklopiti testo na široko 4 puta u istom smeru kao štrudlu, samo što ne uvijate već naširoko preklapate.

Malo dlanovima ili ovlaš sa oklagijom malo raširite u smeru u kojem ste preklapali.

Dlanovima stisnite mesta gde ćete seći ili ih posle viljuškom ili prstima stisnete da fil ostane unutra.

Možete ostaviti 10 minuta da odstoji. Pržiti na masnoći da porumene.

Služite uz mleko, jogurt po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata