C Slatka tradicija

Sastojci
1 C suvi kvasac
6 kašika šećera
3 kašike soli
0,5 l mleka
200 ml ulja
1 kg brašna
1 jaje za premaz

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Senada

Selenine kiflice

Od ovog testa možete praviti i slane i slatke kiflice.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: oko 30 kiflica
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U toplo mleko dodati kvasac i prstima ga istopiti potom dodati so, šećer i ulje.

Sve to dobro promešati i dodavati postepeno brašno.

Testo umesiti meko, ostavite ga u činiji prekrijte kesom da se testo ne suši i ostavite da se odmori 30 min.

Posle toga kidajte otprilike 30 loptica (zavisi od veličine koje \elite da budu) koje razvla;ite i na vrhu napravite tri crtice nožem.

Filujete po želji i premazujete ih umućenim jajetom, po želji stavljate susam ili kim.

Pečete oko 15 min. na 220 C.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Da bi vam kiflice imale onaj lepi sjaj posle vađenja iz rerne premažite ih uljem. Slatke mogu u kombinaciji C šećer u prahu i C vanilin šećer.