Početna > Recepti > Recepti za slana peciva > Selenine kiflice
Sastojci
1 C suvi kvasac
6 kašika šećera
3 kašike soli
0,5 l mleka
200 ml ulja
1 kg brašna
1 jaje za premaz
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Senada
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: oko 30 kiflica
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
U toplo mleko dodati kvasac i prstima ga istopiti potom dodati so, šećer i ulje.
Sve to dobro promešati i dodavati postepeno brašno.
Testo umesiti meko, ostavite ga u činiji prekrijte kesom da se testo ne suši i ostavite da se odmori 30 min.
Posle toga kidajte otprilike 30 loptica (zavisi od veličine koje \elite da budu) koje razvla;ite i na vrhu napravite tri crtice nožem.
Filujete po želji i premazujete ih umućenim jajetom, po želji stavljate susam ili kim.
Pečete oko 15 min. na 220 C.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Da bi vam kiflice imale onaj lepi sjaj posle vađenja iz rerne premažite ih uljem. Slatke mogu u kombinaciji C šećer u prahu i C vanilin šećer.