C Slatka tradicija

Sastojci
1 kg brašna
1/2 l mleka
30 g C suvi kvasca
margarin
C prašak za pecivo

Naši proizvodi
Suvi kvasac Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Branimir

Ruža pogača

Lisnata pogača.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Rastopiti kvasac u malo mleka, dodati malo secers i 2 kašike brašna, pa ostavi da ukisni.

Zamesiti testo da postane glatko i elastično. Ostaviti na toplo mesto da naraste.

Razvući testo oklagijom. Nakon toga premazati margarin i urolati.

Seći na rolnice i stavljati u tepsiju.

Ostaviti malo da naraste, premazati jajetom i posipati susamom.

Peći u rerni na 250°C.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

2 kašičice soli dodati u testo.