C Slatka tradicija

Sastojci
800 g brašna
1 C suvi kvasac
1 C prašak za pecivo
1 dl ulja
1,5 dl mleka
2 dl jogurta
2 jajeta
1 kašika soli
2 kašike šećera
200 g margarina
1 jaje
susam
laneno seme

Naši proizvodi
Suvi kvasac Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Zorica

Rolovana lisnata pogača

Fenomenalan ukus ove mekane pogače neće vas ostaviti ravnodušnim.

Vreme pripreme: 120 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
U veću posudu za mešenje stavite brašno, so, šećer, pecivo, ulje, jogurt i kvasac rastvoren u mlakom mleku.

Sve dobro izmešajte najpre mikserom a onda preručite na pobrašnjen radni deo i dodatno umesite rukama uz dodatak brašna, po potrebi.

Od testa uzmite jedan deo i razvucite ga oklagijom da dobijete otprilike pravougaoni oblik 30x20 cm.

Po testu narendajte malo margarina koji je stajao u frižideru, zatim pažljivo urolajte i ostavite da stoji.

Tako isto uradite još tri puta da dobijete ukupno 4 valjka. Od 3 valjka isecite po 2 duža valjka a ostatak na nekoliko manjih valjaka. I od četvrtog valjka isecite po potrebi manje valjkove.

Tepsiju namažite margarinom i ređajte valjkove kao na slici (ovo je bila moja ideja a vi možete po vašoj želji).

Pogaču ostavite na toplom da lepo naraste pa je celu premažite umućenim jajetom, pospite susamom i lanenim semenom i pecite u rerni zagrejanoj na 250 stepeni oko 15 minuta, a onda smanjite i pecite još oko 20 minuta (zavisno od rerne), dok lepo ne porumeni.

Komentari potrošača:

19.02.2018
...fino...fino prefino...

11.02.2018
ovo se mora probati

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Umesto valjaka možete praviti i kifle, svakako nećete pogrešiti.