Početna > Recepti > Recepti za slana peciva > Rolovana lisnata pogača
Sastojci
800 g brašna
1 C suvi kvasac
1 C prašak za pecivo
1 dl ulja
1,5 dl mleka
2 dl jogurta
2 jajeta
1 kašika soli
2 kašike šećera
200 g margarina
1 jaje
susam
laneno seme
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Zorica
Vreme pripreme: 120 minuta.
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.
Priprema:
U veću posudu za mešenje stavite brašno, so, šećer, pecivo, ulje, jogurt i kvasac rastvoren u mlakom mleku.
Sve dobro izmešajte najpre mikserom a onda preručite na pobrašnjen radni deo i dodatno umesite rukama uz dodatak brašna, po potrebi.
Od testa uzmite jedan deo i razvucite ga oklagijom da dobijete otprilike pravougaoni oblik 30x20 cm.
Po testu narendajte malo margarina koji je stajao u frižideru, zatim pažljivo urolajte i ostavite da stoji.
Tako isto uradite još tri puta da dobijete ukupno 4 valjka. Od 3 valjka isecite po 2 duža valjka a ostatak na nekoliko manjih valjaka. I od četvrtog valjka isecite po potrebi manje valjkove.
Tepsiju namažite margarinom i ređajte valjkove kao na slici (ovo je bila moja ideja a vi možete po vašoj želji).
Pogaču ostavite na toplom da lepo naraste pa je celu premažite umućenim jajetom, pospite susamom i lanenim semenom i pecite u rerni zagrejanoj na 250 stepeni oko 15 minuta, a onda smanjite i pecite još oko 20 minuta (zavisno od rerne), dok lepo ne porumeni.
Komentari potrošača:
19.02.2018
...fino...fino prefino...
11.02.2018
ovo se mora probati
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs