Početna > Recepti > Recepti za slana peciva > Rol viršle
Sastojci
400 g brašna
2 kesice C suvog kvasca
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
50 g omekšalog margarina
125 ml mlakog mleka
100 ml mlake vode
viršle
1 jaje za premazivanje
susam za posipanje
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
U prosejano brašno dodati C suvi kvasac, so i šećer i promešati.
Dodati omekšali margarin i drvenom varjačom utrljati margarin u brašno.
Polako sipati mleko i vodu, zamesiti srednje tvrdo testo i ostaviti da se udupla.
Naraslo testo prebaciti na pobrašnjenu podlogu, premesiti.
Razviti četvrtastu koru debljine 5 mm i seći kaiševe širine 2 cm.
Viršle oljuštiti i trake od testa spiralno uvijati oko viršle.
Kada je završeno obmotavanje, premazati umućenim jajetom, posuti susamom i ostaviti da narastu u plehu.
Peći na 180°C oko 45 minuta.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Ja koristim brašno tip 500 i tačno ide 400 g.
U zavisnosti od brašna, možda treba malo više ili malo manje.