C Slatka tradicija

Sastojci
400 g brašna
2 kesice C suvog kvasca
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
50 g omekšalog margarina
125 ml mlakog mleka
100 ml mlake vode
viršle
1 jaje za premazivanje
susam za posipanje

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Rol viršle

Odličan.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 3
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U prosejano brašno dodati C suvi kvasac, so i šećer i promešati.

Dodati omekšali margarin i drvenom varjačom utrljati margarin u brašno.

Polako sipati mleko i vodu, zamesiti srednje tvrdo testo i ostaviti da se udupla.

Naraslo testo prebaciti na pobrašnjenu podlogu, premesiti.

Razviti četvrtastu koru debljine 5 mm i seći kaiševe širine 2 cm.

Viršle oljuštiti i trake od testa spiralno uvijati oko viršle.

Kada je završeno obmotavanje, premazati umućenim jajetom, posuti susamom i ostaviti da narastu u plehu.

Peći na 180°C oko 45 minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ja koristim brašno tip 500 i tačno ide 400 g.
U zavisnosti od brašna, možda treba malo više ili malo manje.