C Slatka tradicija

Sastojci
450 g brašna
C suvi kvasac
1 kašičica soli
2 jaja
0,75 dl ulja
2 dl mleka
Nadev:
250 g sitnog sira
100 g seckanog spanaća

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Reckave kifle sa sirom i spanaćem

Ukusne kiflice.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U toplo mleko staviti kvasac,1 kašičicu šećcera,1 kašičicu brašna. Promešati i ostaviti 10 minuta da kvasac nadođe.

U vanglu staviti brašno, so,1 jaje, ulje i zamesiti sa nadošlim kvascem. Ostaviti 20 minuta da testo naraste.

Za nadem umutiti sir i spanać i ako nije slano posoliti.

Testo podeliti na 8 loptica.

Svaku lopticu razvaljati oklagijom na pravougaonik. Na užoj strani po celoj širini staviti nadev i preklopiti ga testom.

Ostatak testa do kraja iseći na trake 1,5 cm i uviti celo testo u rolat. Tako uraditi sa ostalim lopticama.

Kifle stavljati u pleh sa papirom za pečenje ili ga namazati margarinom. Umutiti jaje i premazati kifle, peći na 200 stepeni 20 minuta.

Kifle su malo veće, po želji mogu se praviti i manje. Mekane su i ukusne.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata