C Slatka tradicija

Sastojci
30 ml mleka
1 kesica C suvog kvasca
1 kašičica šećera
3 kašičice soli
600 g brašna
500 g sveže kobasice
100 g kečapa
1 jaje

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Aleksandra

Pužići sa kobasicom

Izvanredni, ukusni pužići.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U posudi za mešanje razmutite C kvasac sa mlekom i šećerom, pa ostavite da nadođe.

Dodajte brašno i so, umesite testo i ostavite ga da naraste.

Kobasicu izgnječite i sjedinite s kečapom.

Nadošlo testo razvijte oklagijom u pravougaonik debljine 5 mm i premažite filom od kobasice, pa urolajte.

Rolat od testa isecite na kolutove debljine 2 cm i poređajte ih u pleh obložen pek papirom.

Pužiće premažite umućenim jajetom i pecite 25 minuta na 200 C.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata