C Slatka tradicija

Sastojci
250 ml mleka
1 kašičica šećera
1 kesica C suvog kvasca
500 g brašna
1 kašičica soli
1 jaje
1 dl ulja
Nadev:
mrvljeni sir
jaje
šunka po želji
susam za posipanje

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Punjene školjke

Ukusno za doručak, večeru ili užinu.

Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

250 ml mleka zagrejati, dodati 1 kašičicu šećera i 1 kesicu C suvog kvasca, pa ostaviti da kvasac zapeni.

U 500 g brašna, dodati spreman kvasac, kašičicu soli, jedno jaje i 1 dl ulja. Zamesiti testo, pokriti i ostaviti da se udvostruči.

Testo razvući na debljinu oko pola cm, vaditi krugove čašom, pa staviti nadev. Ja stavljam mrvljeni sir i jaje.

Preklopiti krug, krajeve pritisnuti viljuškom. Premazati umućenim jajetom i posuti susamom.

Peći na 200 stepeni da lepo porumene.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata