Početna > Recepti > Recepti za slana peciva > Punjene pletenice
Sastojci
Za testo:
1 kg brašna
500 ml mleka
100 ml ulja
1 jaje
1 belance
1 kašika kisele pavlake
2 kašičice soli
1 kašičica šećera
1 kašika C Suvog kvasca
Za fil:
250 g šunkarice (sitno iseckane)
100 g sira (sitno iseckanog)
2 kašike kečapa
1 kašičica origana
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač blog Slađini recepti
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: oko 10 pletenica
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Zagrejati mleko pa dodati šećer i kvasac. Ostaviti da se kvasac istopi i sjedini sa mlekom.
Testo zamesiti od navedenih namirnica. Ostaviti testo da odmori 15 minuta.
Zatim testo razviti i podeliti ga na dva dela. Razviti testo što tanje i iseći na kvadrate.
Svaki kvadrat iseći sa strane na pet šest mesta, staviti u sredinu fil i prebacivati trake sa jedne i sa druge strane testa.
Ostaviti pletenice da odstoje 30 min, a zatim ih peći na 180 C oko 25 min.
Komentari potrošača:
10.01.2022
Prelepo pecivo
17.11.2019
Super
11.09.2019
Prelepe su.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs