C Slatka tradicija

Sastojci
800 g kuvanog krompira
2 jaja
1 prstohvat soli
4-5 kašika brašna po potrebi
1 C prašak za pecivo
Za punjenje:
1 mala glavica crnog luka
150 g šunke
150 g neslanog sira grude ili trapista
so, biber

Naši proizvodi
Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Punjene lepinje od krompira

Starinski recept za doručak.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 4
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Pomešati krompir sa jajima, solju, brašnom, C praškom za pecivo.

Testo bi trebalo da bude više krompira nego brašna.

Na pobrašnjenoj dasci razvući testo na debljinu od oko 0,5 cm i izrezati krugove po željenoj veličini.

U sredinu staviti malo fila (sitno seckani proprženi luk, šunku, sir, malo soli i bibera ).

Poklopiti drugom polovinom testa i zatvoriti ivice.

Peći u rerni oko 25 minuta na 220 stepeni.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Lepinje se mogu ispržiti i na ulju.