C Slatka tradicija

Sastojci
1 kg brašna
1 C suvi kvasac
2 kašičice šećera
1 kašičica soli
250 ml vode
1/4 margarina
1 jaje
1 kašika ulja
salama po želji za fil
kačkavalj

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Martina

Prasići

Odlično je za dečije rođendane, a i za odrasle!

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 2 pleha iz rerne
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Od navedenih sastojaka zamesiti testo i ostaviti da odstoji (30-40minuta).

Kada nadođe, podeliti testo na dva dela. Razvući ih oklagijom u krugove (ne previše tanko) i čašom (obične čaše za vodu koju koristite) seći krugove za glavu.

Manjom čašom, npr. za rakiju, seći krugove za njušku.

Od ostatka testa praviti trougliće za uši.

Staviti isečeni krug, pa fil po želji i odozgo još jedan krug, kao sendvič.

Potom stavljati njušku i uši.

Premazati jajetom i peći dok ne porumene.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kružiće na njušci praviti cevčicom umočenom u kafu.