Početna > Recepti > Recepti za slana peciva > Posni đevrek - turski somun
Sastojci
400 g belog brašna
150 g heljdinog brašna
20 g C suvog kvasca
2 kašike ulja
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
300 ml vode
Preliv za đevreke:
150 g šećera
1,5 dl vode
200 g susama
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač blog Slađini recepti
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.
Priprema:
Zamesiti testo, pa ostaviti ga da odmara 30 min.
Zatim odvojiti testo u loptice veličine narandže i svaku lopticu razvaljati u tanki valjak koji upletemo i napravimo đevrek.
Svaki đevrek potapamo u preliv sa jedne pa sa druge strane, a zatim u prepečen susam.
Priprema preliva:
Šećer karamelizovati, pa dodati vodu i kuvati dok se šećer ne istopi, pa prohladiti.
Ostaviti đevreke 15 minuta da odstoje, pa peći ih 20 min na 200 C.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs