C Slatka tradicija

Sastojci
400 g belog brašna
150 g heljdinog brašna
20 g C suvog kvasca
2 kašike ulja
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
300 ml vode
Preliv za đevreke:
150 g šećera
1,5 dl vode
200 g susama

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač blog Slađini recepti

Posni đevrek - turski somun

Ukusno kvasno pecivo, odlično za dane posta.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Zamesiti testo, pa ostaviti ga da odmara 30 min.

Zatim odvojiti testo u loptice veličine narandže i svaku lopticu razvaljati u tanki valjak koji upletemo i napravimo đevrek.

Svaki đevrek potapamo u preliv sa jedne pa sa druge strane, a zatim u prepečen susam.

Priprema preliva:
Šećer karamelizovati, pa dodati vodu i kuvati dok se šećer ne istopi, pa prohladiti.

Ostaviti đevreke 15 minuta da odstoje, pa peći ih 20 min na 200 C.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata