C Slatka tradicija

Sastojci
1 kg brašna
3 dl ulja
2 kesice C suvog kvasca
voda
2 kašičice soli
2 kašičice šećera
posni margarin
posni majonez
susam

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ivana

Posne slane kiflice

Ove posne kiflice su i lepše i mekše od običnih.

Vreme pripreme: 180 minuta.
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

C suvi kvasac pomešati sa 2 kašičice šećera, čašom mlake vode i malo brašna.

Ostaviti da radi kvasac 10-ak minuta. Nakon toga ubaciti 3 dl ulja, 2 dl vode i brašno dodavati dok se ne utroši 1 kg brašna.

Po potrebi dodati još vode, da se dobije glatko testo koje se ne lepi. Na kraju dodati i 2 kašičice soli.

Testo ostaviti da odstoji sat vremena. Kada se udupliralo, premesiti i podeliti na manje jufkice.

Svaku jufkicu razvaljati i premazati sa margarinom, pa seći na osmine ili četvrtine u zavisnosti od toga kolike želite kiflica.

Ređati u podmazan pleh, premazati posnim majonezom i posuti susamom.

Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumene.

Komentari potrošača:

27.12.2019
Posno!

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Pečene kiflice je najbolje premazati rastopljenim margarinom čim se izvade iz pećnice.