Početna > Recepti > Recepti za slana peciva > Posne puter kifle
Sastojci
1 kg brašna
1 C suvi kvasac
500 ml vode
100 ml ulja
3 kašike šećera
1 kašičica soli
posni majonez za premazivanje
susam
250 g margarina za prelivanje
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: 1 mera
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Kvasac staviti u 500 ml vode i 3 kašike šećera, kada nadođe sipati u brašno, odmeriti oko 700 g brašna, pa dodavati ostatak.
Dodati ulje i kašičicu soli. Zamesiti lepo glatko testo i ostaviti da naraste.
Od testa praviti loptice kolike želite da su kifle veličine, svaka se pređe oklagijom i urola, kiflice se premažu posnim majonezom i pospu susamom.
Peći na 200 C oko 40 min.
Kada su gotove, na vrele kiflice ide po kašika vrućeg rastopljenog margarina.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs