C Slatka tradicija

Sastojci
1 kg brašna
1 C suvi kvasac
500 ml vode
100 ml ulja
3 kašike šećera
1 kašičica soli
posni majonez za premazivanje
susam
250 g margarina za prelivanje

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Posne puter kifle

Najlepše i najsočnije kiflice koje sam probala, a pritom posne, ne prođe nedelja da ih ne napravimo u našoj kući.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 1 mera
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kvasac staviti u 500 ml vode i 3 kašike šećera, kada nadođe sipati u brašno, odmeriti oko 700 g brašna, pa dodavati ostatak.

Dodati ulje i kašičicu soli. Zamesiti lepo glatko testo i ostaviti da naraste.

Od testa praviti loptice kolike želite da su kifle veličine, svaka se pređe oklagijom i urola, kiflice se premažu posnim majonezom i pospu susamom.

Peći na 200 C oko 40 min.

Kada su gotove, na vrele kiflice ide po kašika vrućeg rastopljenog margarina.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata