C Slatka tradicija

Sastojci
Testo:
150 ml vode
50 ml ulja
1/2 kesice C suvog kvasca
1 kašičica sirćeta
1/2 kašičice šećera
1 kašičica soli
125 g posnog margarina
po potrebi belo brašno
Za premazivanje:
3 kašike vode sobne temperature
1 prstohvat C sode bikarbone
Za posipanje:
malo susama

Naši proizvodi
Suvi kvasac Soda bikarbona

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Posne paštetice

Raznovrsno lisnato pecivo.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U vodu sobne temperature staviti C suvi kvasac, šećer i kašiku brašna.

Kroz desetak minuta dodati ulje, sirće, so i zamesiti glatko testo. Razvući ga u obliku pravougaonika i premazati omekšalim margarinom.

Levu stranu testa preklopiti do polovine testa, desnu stranu preko leve (ili ga preklopiti na drugi način).

Ostaviti ga na sobnoj temperaturi oko 15 minuta. Postupak ponoviti 2 puta.

Testo između razvlačenja nije potrebno držati u frižideru.

Testu odseći ivice, a onda na kvadrate ili oblike željene veličin, a možete ih puniti bilo kojim nadevom.

Paštetice premazati rastvorenom C sodom bikarbonom, posuti susamom i peći na 180 C.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ako zamrzavate paštetice, pecite ih posle pola sata stajanja na sobnoj temperaturi.