C Slatka tradicija

Sastojci
2 šolje zejtina
1 šolja belog vina
1 C prašak za pecivo
2 C vanilin šećera
250 g brašna
C šećer u prahu
džem/pekmez

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Posne kiflice

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Zejtin, belo vino, prašak za pecivo, vanilin šećer - dakle sve sastojke zamesiti sa brašnom da testo bude meko.

Kad se testo umesi, rastanji se i vade veći krugovi čašom, koji se u sredini namažu džemom.

Krugove preklopiti i na krajeve pritisnuti, napraviti polumesec.

Peći na tihoj vatri. Kada se ispeku, uvaljati ih u prah šecer zamirisan vanilom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Količinski izlaze dosta i što duže stoje sve su lepše.