Početna > Recepti > Recepti za slana peciva > Posne kiflice
Sastojci
500 ml tople vode
100 ml ulja
2 kašike šećera
1 kašika soli
1 C suvi kvasac
1 C prašak za pecivo
1 kg brašna (po potrebi i više)
posni majonez
susam
1 otopljeni margarim
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: 64
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.
Priprema:
Zamesiti 500 ml tople vode sa 100 ml ulja, 1 kašikom soli, 2 kašike šećera, 1 kesicom C suvog kvasca i 1 kesicom C praška za pecivo i 1 kg brašna.
Zamesiti testo i praviti kiflice.
Gotove kiflice premazati posnim majonezom i posuti susamom.
Ostaviti sa odmaraju 40 - 60 minuta, pa zatim peći.
Pečene kiflice izvaditi iz rerne i preliti svaku kiflicu sa kašičicom prethodno otopljenim margarinom.
Komentari potrošača:
27.12.2019
Posno!
03.12.2019
Predivno
11.11.2019
Pravila ih, savrsene su, meke kao duša, tope se u ustima.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Margarin je potrebno otopiti do ključanja i prelivati svaku kiflicu kašičicom margarina.
I kiflice i margarin je poželjno da budu vrući.