C Slatka tradicija

Sastojci
1/2 l mlake vode
1 kašičica C suvog kvasca
1 čaša ulja (200 ml)
1 kašičica soli
5 kašika šećera
malo strugane kore limuna
oko 500 g brašna

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Posne kifle

Ukusne kifle za sve prilike

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kvasac staviti u toplu vodu i dodati 1 kašiku šećera da uskisne oko 15 minuta.

Dodati ostatak šećera, so, ulje, koru od limuna i zamesiti sa brašnom.

Ostaviti na toplo mesto da testo nadođe oko 1,5 sat.

Razvući testo, seći kifle željenog oblika i debljine i peći oko 30 minuta na 200 stepeni.

Vruće kifle premazati uljem.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kifle se mogu puniti sa tunjevinom ili džemom po želji.