C Slatka tradicija

Sastojci
500 g brašna
250 ml vode
1 kašika C Suvog kvasca
1/2 kašičice šećera
1 kašičica soli
1 kašika ulja
1 kesica C praška za pecivo
Za premazivanje:
200 g posnog margarina
seme po želji

Naši proizvodi
Suvi kvasac Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač blog Slađini recepti

Posna pogača

Mekana pogača idealna za posne dane.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 4-6
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U mlaku vodu dodati šećer i kvasac, u vanglu staviti brašno, so i C prašak za pecivo dodati razmućeni kvasac i sve dobro zamesiti.

Umešeno testo staviti da odstoji 30 min.

Kada je testo nadošlo razviti ga na dasku u krug (što tanje to bolje). Razvijenu koru premazati istopljenim margarinom 100 g.

Testo iseći na 18 delova kao za picu ali krug ostaje ceo. Zatim svaki isečeni deo preklapamo jedan preko drugog.

Testo treba da odstoji 10 min, zatim razvijemo testo u krug i isečemo na 18 delova svaki deo malo zasečemo pa vrh provučemo kroz zasečeni deo i ređati u tepsiju koju smo premazali margarinom, pa vrh testa malo uvijemo unutra.

Od ostataka testa praviti kiflice koje sečemo na pola pa stavljati izmedju trouglova.

Testo treba da odstoji 30 minuta, premazati vodom, posuti semenkama po želji i peći na 180 C oko 30 min.

Ispečenu pogaču premazati sa istopljenim margarinom (100 g).

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata