C Slatka tradicija

Sastojci
120 ml mleka
1 C suvi kvasac
1 kašičica šećera
120 g kačkavalja
120 g mesnate slanine
500 g mekog belog brašna
100 ml ulja
1 jaje
semenke suncokreta
so

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Pogačice sa slaninom i sirom

Sočne i ukusne.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U dubljoj posudi sjediniti mlako mleko sa izmrvljenim kvascem, kašičicom šećera i brašna. Dobro izmešati i ostaviti da nadođe.

Slaninu iseći na kockice i propržiti, a potom je ocediti od suvišne masnoće. Kačkavalj izrendati na krupno rende.

U vanglicu sipati polovinu brašna, dodati nadošao kvasac, ulje, slaninu, kačkavalj i malo soli po ukusu.

Ručno izmešati, postepeno dodavati preostalo brašno i mesiti dok se ne dobije glatko testo.

Umešeno testo prekriti suvom krpom i ostaviti na toplom da nadođe.

Nadošlo testo istanjiti oklagijom na debljinu od 1 cm. Modlom u obliku cveta izvaditi pogačice.

Poslagati ih na pleh obložen papirom za pečenje, premazati umućenim jajetom i i posuti semenom suncukreta.

Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok blago ne porumene.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata