C Slatka tradicija

Sastojci
400 g sitnog sira
1 kesica suvog C kvasca
1 kašičica šećera
2 kašičice soli
100 g margarina
100 ml vode
500 g brašna
150 g margarina
1 jaje
1 kesica C praška za pecivo

Naši proizvodi
Suvi kvasac Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tatjana

Pogačice sa sirom

Veoma ukusne pogačice, ako preostanu za sutra jednako su mekane i ukusne kao i prvi dan.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kvasac i šećer preliti mlakom vodom i ostaviti da nadođe (150 g margarina staviti u frižider).

Koristiti sitan sir, ako nemate sitan može i onaj u kriškama, ali onda krišku sira izgnječite viljuškom.

U posudu gde je kvasac dodati C prašak za pecivo, sir, omekšali margarin (100 g), so i postepeno dodavati brašno.

Možda će trebati malo više od 500 g, a možda će biti dovoljno, zato treba dodavati postepeno, zavisi koliko je sir suv. Sitan sir je uglavnom "suvlji" od onog u kriškama.

Zamesiti testo da ne bude previše tvrdo, ali ni da se ne lepi mnogo na ruke. Ostaviti ga da naraste oko 30 minuta.

Kada je testo naraslo razviti ga u što veči krug pa uzeti margarin (150 g) iz frižidera i narendati na krupno rende preko testa. Testo umotati u rolat pa presaviti krajeve ka unutrašnjoj strani.

Onda ga opet razviti oklagijom debljine oko 1 cm. Čašom ili modlom izvaditi krugove te ih poređati u tepsiju.

Izmutiti jedno jaje pa premazati pogačice i ostaviti ih oko 15 minuta da odmor dok se greje rerna.

Staviti pogačice u zagrejanu rernu oko 30 minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata