burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Pogačice sa sirom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

400 g sitnog sira

1 kesica suvog C kvasca

1 kašičica šećera

2 kašičice soli

100 g margarina

100 ml vode

500 g brašna

150 g margarina

1 jaje

1 kesica C praška za pecivo

Pogačice sa sirom

Koraci pripreme

Kvasac i šećer preliti mlakom vodom i ostaviti da nadođe (150 g margarina staviti u frižider).

Koristiti sitan sir, ako nemate sitan može i onaj u kriškama, ali onda krišku sira izgnječite viljuškom.

U posudu gde je kvasac dodati C prašak za pecivo, sir, omekšali margarin (100 g), so i postepeno dodavati brašno.

Možda će trebati malo više od 500 g, a možda će biti dovoljno, zato treba dodavati postepeno, zavisi koliko je sir suv. Sitan sir je uglavnom "suvlji" od onog u kriškama.

Zamesiti testo da ne bude previše tvrdo, ali ni da se ne lepi mnogo na ruke. Ostaviti ga da naraste oko 30 minuta.

Kada je testo naraslo razviti ga u što veči krug pa uzeti margarin (150 g) iz frižidera i narendati na krupno rende preko testa. Testo umotati u rolat pa presaviti krajeve ka unutrašnjoj strani.

Onda ga opet razviti oklagijom debljine oko 1 cm. Čašom ili modlom izvaditi krugove te ih poređati u tepsiju.

Izmutiti jedno jaje pa premazati pogačice i ostaviti ih oko 15 minuta da odmor dok se greje rerna.

Staviti pogačice u zagrejanu rernu oko 30 minuta.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Pogačice sa sirom

Koraci pripreme

Kvasac i šećer preliti mlakom vodom i ostaviti da nadođe (150 g margarina staviti u frižider).

Koristiti sitan sir, ako nemate sitan može i onaj u kriškama, ali onda krišku sira izgnječite viljuškom.

U posudu gde je kvasac dodati C prašak za pecivo, sir, omekšali margarin (100 g), so i postepeno dodavati brašno.

Možda će trebati malo više od 500 g, a možda će biti dovoljno, zato treba dodavati postepeno, zavisi koliko je sir suv. Sitan sir je uglavnom "suvlji" od onog u kriškama.

Zamesiti testo da ne bude previše tvrdo, ali ni da se ne lepi mnogo na ruke. Ostaviti ga da naraste oko 30 minuta.

Kada je testo naraslo razviti ga u što veči krug pa uzeti margarin (150 g) iz frižidera i narendati na krupno rende preko testa. Testo umotati u rolat pa presaviti krajeve ka unutrašnjoj strani.

Onda ga opet razviti oklagijom debljine oko 1 cm. Čašom ili modlom izvaditi krugove te ih poređati u tepsiju.

Izmutiti jedno jaje pa premazati pogačice i ostaviti ih oko 15 minuta da odmor dok se greje rerna.

Staviti pogačice u zagrejanu rernu oko 30 minuta.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Voćne torte i
kolači"

Pošalji recept