C Slatka tradicija

Sastojci
300 g belog brašna
500 g mekog speltinog brašna
400 g sira u kocki ili sitnog sira
400 ml ulja
200 ml mineralne vode
so po ukusu
1 kesica C praška za pecivo 
susam za valjanje

Naši proizvodi
Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač blog Sneško domaćica

Pogačice sa sirom

Interesantne pogačice uvaljane u susam su još jedna varijanta pogačica. Ako volite susam, kao ja, onda je ovo izbor za vas.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 60 kuglica
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Sir izmrvite, a ako koristite sitan sir neka to bude onda sir koji je u mrvicama, a ne kao krem sir.

U dublju posudu stavite mokre sastojke, sir i suve sastojke. Sve dobro kašikom izmešati i ako je potrebno još malo rukom doraditi. Treba da se kroz testo vide komadići sira.

Testo zamotajte u providnu foliju i ostavite u frižideru oko 1 sat.

U mom slučaju sam ih odmah pravila jer su mineralna voda i sir bili hladni, pa samim tim i testo.

Rukama kidati testo i praviti male kuglice veličine manjeg oraha. Svaku kuglicu celu uvaljati u susam. Slagati kuglice u pleh obložen papirom za pečenje.

Staviti u rernu, zagrejanu na 200 C stepeni da se peče oko 30 minuta. Pazite da vam se ne presuše. 

Pečene izvaditi iz rerne, preručiti u odgovarajuću posudu i kada se prohlade poslužiti. 
 
Testo se ne lepi za ruke, jer je masno pa ne treba posebno dodavati brašno. Pogačice su dobre i drugi dan iako su hladne.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata