C Slatka tradicija

Sastojci
3-4 čaše brašna
100 ml vode
1 kašika šećera
1 kašika soli
1 kašika C suvog kvasca
150 g kobasice ili bilo kog suhomesnatog proizvoda
kečap, kisela pavlaka ili majonez
1/2 čaše ulja
Preliv:
1 žumance
1 kašika ulja
po želji susam

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Pogačice sa kobasicom

Mekane, sočne i ukusne pogačice sa filom od kobasice.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U posudu dodate C kvasac, kašičicu šećera, oko 40ml vode i 1 kašiku brašna. Sve to pomešati i ostaviti oko 5 minuta da odstoji.

U tu smesu dodati ostatak vode, kašiku soli i pola čaše ulja. Zatim postepeno dodavati brašno dok testo ne bude mekano i nelepljivo.

Zatim to testo uvaljate u krug i ostavite 30 minuta na toplom prostoru da nadođe. U pleh staviti ili ulje (može i mast ili puter), ili papir za pečenje.

Testo koje je prethodno odstojalo 30 minuta vadite iz posude, posipate sa malo brašna i pravite male kuglice koje stavljate u pleh.

Zatim u tom testu pravite male rupe u koje stavljate prvo ili kečap, ili majonez, ili pavlaku (po izboru), a zatim preko toga stavljate kobasicu (ili bilo koje drugo suhomesnato meso).

U malu posudu stavite žumance i malo ulja. Zatim testo koje je već spremno premažete žumancem i pospete sa susamom.

Pecite na 200 C dok ne poprime zlatnu boju.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata