C Slatka tradicija

Sastojci
900 g brašna
42 g kvasca ili 1 kesica C suvog kvasca
0,5 l mlake vode
200 ml kisele pavlake
2 kašičice soli
1 kašičica šećera
100 g masti
oko 300 g mlevenih čvaraka

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Verica

Pogačice sa čvarcima

Predivno izgledaju, i miris i ukus.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U mlaku vodu dodajte so i šećer. Umešajte C suvi kvasac i ostavite da nadođe.

Brašno prosejte, dodajte mast, kiselu pavlaku i vodu sa kvascem i od te smese umesite testo. Ostavite ga prekriveno krpom da odstoji, na toplom kako bi naraslo.

Kada se udvostruči razvijte ga oklagijom, a zatim premažite vrelom vodom, prebacite jedan kraj preko drugog, ponovo premažite vrelom vodom i još jednom “presavijte testo”.

Ostavite da odstoji, a u međuvremenu sameljite čvarke. Ako nemate čvarke idealna je i droždina.

Testo ponovo oklagijom razvijte i preko njega premažite smesom od mlevenih čvaraka ili droždine.

Presavite testo po pola i ponovo premažite čvarcima. Ponovo presavijte i ostavite da odstoji.

Kada se testo malo odmorilo, ponovo razvijte oklagijom i vadite okruglom modlom pogačice.

Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta, odnosno dok lepo ne porumene.

Od ove smese možete napraviti i mini pogače.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata