C Slatka tradicija

Sastojci
250 ml mleka
40 g C suvog kvasca
1 kašičica šećera
100 ml ulja
3 kašike kisele pavlake
1 kašičica soli
500 g brašna
Za posipanje:
cimet

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Verica

Pogačice sa cimetom

Kada se kućom širi miris tek pečenih pogačica, još ako volite cimet...

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U mlako mleko dodajte izmrvljen kvasac, kašičicu šećera i brašna. Ostavite desetak minuta da kvasac nadođe.

U mleko dodajte ulje, kiselu pavlaku, brašno i so. Ostavite tridesetak minuta da testo nadođe.

Nadošlo testo podelite na 8 delova. Svaki deo oblikujte kao loptu i zasecite nožem po površini.

Oblikovane pogačice prebacite na pleh obložen papirom za pečenje.

Pogačice po površini pospite sa malo cimeta.

Ostavite da rastu dok se rerna zagreva.

Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne budu pečene.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata