C Slatka tradicija

Sastojci
1 C suvi kvasac
300 ml vode (mlaka)
100 ml ulja
2 kašičice šećera
1 kašičica soli
500 - 600 g brašna

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Pogača

Pogača po bakinom receptu.

Vreme pripreme: > 60 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Ostaviti C suvi kvasac u malo tople vode da bi nadošao.

Kad kvasac nadođe, spojiti sve sastojke i umesiti testo.

Ostaviti da odstoji 30-tak min. prekriveno, zatim ga prebaciti u tepsiju.

I izoblikovati pa zatim peći oko 30 min. na 200 stepeni.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kao sastojak za pogaču uvek koristiti vodu, nikako mleko, jer je daleko mekša i lepša sa vodom.