C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
200 ml voda
1 kesica C suvog kvasca
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
60 g maslaca
450 g brašna
100 g sira
Za premazivanje:
50 ml mleko
1 kašičica ulje

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna

Pogača sa sirom

Za sve ljubitelje testa.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 4
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U dublju posudu usuti mlaku vodu, dodati C suvi kvasac, šećer, izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.

Dldati 5 kašika brašna, so, izmrvljen sir omekšali maslac (sobne temperature) i uz postepeno dodavanje brašna, zamesiti mekše testo.

Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 35 minuta.

Nadošlo testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini i razviti oklagijom.

Tepsiju obložiti pek-papirom i staviti rastanjeno testo.

Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 20 minuta.

Ponešati mleko i ulje i premazati testo.

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta.

Gotovu pogaču izvaditi iz rerne, prekriti je čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da ee prohladi.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Uz vruću pogaču dodajte ajvar, pečenicu, pršitu ili nešto suhomesnato po svom izboru i dobićete veoma ukusan obrok.