C Slatka tradicija

Sastojci
1 šolja za belu kafu heljdinog brašna
1 šolja za belu kafu kukuruznog griza
2 šolje za belu kafu belog brašna
3 kašike usitnjene suve koprive
1 kašičica soli
1,5 dl ulja
1 C suvi kvasac
4 dl mlake vode
1 kašičica šećera

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelica

Pogača sa heljdinim brašnom i koprivom

Jednostavan recept sa više sastojaka.

Vreme pripreme: > 60 minuta.
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

U posudu u kojoj će se mesiti hleb staviti mlaku vodu, šećer i C suvi kvasac i promešati.

Kada kvasc nadođe dodati heljdino brašno, belo brašno, kukuruzni griz i usitnjenu koprivu koje je pethodno izmešano,dodati so i ulje i zamesiti testo.

Testo je lepljivo pa je potrebno malo dodati brašna da bi se ujednačilo.

U posudu ostaviti testo da naraste, naraslo testo premesiti i podeliti na osam delova tako da sedam delova bude iste veličine a jedan deo veći.

Od većeg dela napraviti loptu i staviti na sredinu okrugle tepsiju u koju je stavljen pek papir ili je namazana sa masti i posuta brašnom.

I od ostalih 7 delova napraviti lopte i staviti oko najvećeg dela tako da se dobije cvet i ostaviti da raste.

Uključiti rernu na 200 stepeni da se zagreje, a za to vreme testo će opet da raste.

U zagrejanu rernu staviti testo koje ste prethodno namazali sa masti i peći ga na 200 stepeni oko 20 minuta, a potom još 10-15 minuta na 180 stepeni.

Pečenu pogaču izvaditi iz rerne i umiti je vodom uviti u krpu i ostaviti da se ohladi.

Komentari potrošača:

18.03.2021
Super

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata