C Slatka tradicija

Sastojci
700 g brašna
1 kesica C suvoga kvasca
200 ml jogurta
100 ml mleka
50 ml ulja
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
Za premazivanje:
1 jaje

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Pogača

Prava prolećna sa pravim prolećnim cvećem, cveće svakom pecivu daje poseban šarm i lepotu.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kvasac potopiti u mlako mleko, pa dodati šećer i mešati da se kvasac rastvori.

Zatim dodati ostatak mleka, jogurt, so, ulje, brašno i zamesiti srednje tvrdo testo, ostaviti na toplom da odmara oko 30 minuta.

Od testa odvojiti jedan manji deo, rastanjiti ga oklagijom i iseći sekačem, odnosno napraviti mrežu rolerom za testo. Oblikovati željeni oblik pogače i prekriti je mrežom.

Tepsiju obložiti pek papirom, pa spustiti pogaču, ostaviti da odmara još dvadesetak minuta. Premazati je razmućenim jajetom.

Rernu uključiti na 200 stepeni pa smanjiti na 180 stepeni, peći pogaču oko 45 minuta.

Ukrasiti pogaču po ukusu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata