C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
100 g kiselog mleka
50 ml mleko
100 ml pavlake za kuvanje
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
50 ml ulje
1/2 kesice C suvog kvasca
500 g brašna
Za premazivanje:
1 kašika pavlake za kuvanje
1 kašika ulje
1 kašika kiselog mleka

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna

Pogača

Mekana i veoma ukusna pogača.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 4
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Za testo:
U dublju posudu usuti brašno, dodati C suvi kvasac, so i izmešati. Usuti mlako mleko, dodati kiselo mleko, pavlaku za kuvanje, śećer, ulje i zamesiti testo.

Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da naraste.

Nadošlo testo premesiti na pobrašnjenij radnoj površini i oklagijom razvitu u krug.

Vatrostalnu posudu ili pekač premazati uljem i staviti testo.

Testo "izbockati" viljuškom.

Za premazivanje:
U činiju staviti kiselo mleko, dodati ulje, pavlaku za kuvanje i izmešati viljuškom kako bi se svi sastojci sjedinili, pa premazati testo.

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta.

Gotovu pogaču izvaditi iz rerne, prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata