C Slatka tradicija

Sastojci
1/2 kg brašna
2 jaja
150 ml ulja
1 kašičica soli
malo šećera
1/2 kesice C prašak za pecivo
250 ml toplog mleka
40 g svežeg kvasca
100 g šunke
150 g rendanog sira (po želji, trapist, kačkavalj...)

Naši proizvodi
Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Pletenice sa šunkom i sirom

Divan spoj ukusa, hrskavog testa, šunke i sira.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U toplo mleko (100 ml) staviti kvasac, malo šećera i ostaviti da se ukiseli.

Sipati brašno u činiju, C prašak za pecivo, umešati so i preostalo mleko. Postepeno dodavati ulje i mešati dok testo ne postane glatko i nelepljivo.

Po potrebi dodati još malo brašna. Pokriti i ostaviti da nadođe oko sat vremena.

Zatim ga kratko izmešati na pobrašnjenoj dasci i podeliti na 10 delova.

Svaki deo oblikovati u pravougaonik (blago istanjiti sa oklagijom) koji isečemo na tri pramena, oko 2 cm.

Na svaki pramen staviti 1/2 kriške šunke i zapletemo pramenove.

Pletenice posuti sirom i staviti na pleh obložen papirom za pečenje i ostaviti da još nadođu 10 minuta.

Peći na 200°C, oko 30 min da dobiju zlatno braon boju.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Najbolje ih je poslužiti tople.