C Slatka tradicija

Sastojci
Testo:
800 g mekog brašna
1 kafena kašičica šećera
1 kafena kašičica soli
300 ml mlake vode
Fil:
300 g sitnog sira
5 jaja
250 ml ulja
200 ml jogurta
1 C prašak za pecivo
Za premaz:
1 žumance
susam

Naši proizvodi
Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Radica

Pituljice sa susamom

To je specifična pitica sa sirom i susamom koja se topi u ustima.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 4
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

U posudu sipati brašno, zatim dodati šećer i so, dodati mlaku vodu i zamesiti testo.

Od testa napraviti veće loptice, premazati ih uljem i ostaviti da odstoje 30 min. na sobnoj temperaturi.

Nakon sto je testo odstojalo, na stolnjaku ručno od loptice razvući koru, zatim isecite krajeve.

Preko tako razvučene kore staviti fil.

Uviti kore u rolnice i premazati jajetom i susamom.

Premazati tepsiju uljem i pituljice peći na 200°C 20 min.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ukoliko imate, možete umesto ulja ubaciti svinjsku mast u fil. Testo od masti omekša.