C Slatka tradicija

Sastojci
500 g tankih kora za pitu
1 suvi kvasac C
400 ml voda
1 ravna kašičica soli
1 kašičica šećera
17 punih kašika brašna
300 g pečurke
1 manji praziluk
200 ml ulja
1 kašičica smeše začina iz bašte
1/2 kašičice bibera

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Pitice sa pečurkama

Od svih posnih pita nekako sa pečurkama je meni najlepša. Može se služiti topla ali i kao hladno predjelo. Idealna je za posne, slavske trpeze!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Na ulju prodinstati sitno sečen praziluk. Mešati dok blago ne porumeni, a zatim dodati sitno iseckane šampinjone.

Dinstati na laganoj vatri dok ne ispari sva voda, posoliti, dodati smešu začina iz bašte i bibera. Skloniti sa vatre i ohladiti.

U mlaku vodu isipati kvasac, kašičicu šećera i 17 punih kašika brašna. Ostaviti par minuta da krene kvasac, a zatim pomešati sa hladnim filom od pečuraka.

Tanke kore podeliti na 3 jednaka dela, preseći ih po dužini i na svaku koru staviti po kašiku fila, namazati celu koru, a onda smotati koru u rolat, a rolat u krug.

Postupak ponavljati dok ne potrošite sve sastojke.

Pitice poređati u pleh sa blagim razmakom i peći na 200 C oko 15 minuta (u zavisnosti od rerne).

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Pitu možete napraviti i sa drugim filom. Ja sam pravila sa pirinčem i krompirom i podjednako su ukusne, a najviše mi se dopada što su i sutradan ukusne i meke.