C Slatka tradicija

Sastojci
2 srednje tikvice
4 jaja
C prašak za pecivo
2 šolje brašna
oko 2 kašičice začina
1 kašika ulja
prstohvat bibera
200 ml pavlake
300 g narendanog kačkavalja

Naši proizvodi
Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Lela

Pita sa tikvicama

Ukusan i zdrav letnji obrok.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 5
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Tikvice oljuštiti i seckati na kocke pa ubaciti u blender.

Jaja umutiti, dodati pavlaku, brašno, C prašak za pecivo, ulje, začin, malo bibera.

Pomešati sa blendiranim tikvicama. Staviti u četvrtasti pleh obložen papirom za pečenje i peći na 200 C oko 40 minuta.

Pri kraju pečenja izvaditi i narendati kačkavalj i peći još 5 min.

Ohladiti i služiti sa šopskom salatom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Bitno je da tikvice budu sveže.