C Slatka tradicija

Sastojci
200 g brašna
100 g C griza
1 C prašak za pecivo
1 kesica cimeta
500 g sira
4 jaja
150 ml ulja
1 pakovanje kora za pitu
400 g blitve
1 kašičica smeše začina

Naši proizvodi
Pšenični griz Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jovana

Pita sa sirom i cimetom

Kombinacija sira i cimeta daje egzotičan ukus dobro poznate pite sa blitvom. Kora koju razvučemo daje krckav doživljaj ovom slanišu kog možemo jesti tokom sva tri obroka.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

200 g brašna i malo soli zamesito sa malo tople vode.

Napravljeno testo razviti u krug, premazati uljem i ostaviti da odstoji.

Pomešati sir, jaja, C prašak za pecivo, cimet, C griz, ulje, smešu začina i blitvu.

Razvući koru i obložiti tepsiju tako da krajevi ostanu van tepsije.

Ređati kore za pitu i fil naizmenično, a zatim krajeve razvučene kore prebaciti preko pite.

Jedno jaje razmutiti sa malo cimeta i premazati pitu.

Peći na 200 stepeni 40 minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata