C Slatka tradicija

Sastojci
300 g mlevenog mesa
1 manja glavica crnog luka
4 jajeta
1 čaša jogurta ili kiselog mleka
2/3 čaše ulja
14 kašika kukuruznog brašna
1 C prašak za pecivo
so i biber po ukusu

Naši proizvodi
Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Pita sa mlevenim mesom

Pita sa mlevenim mesom, brzo i lako se sprema. Pita ima neodoljiv ukus.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 25
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Prvo iseckati crni luk na sitno i propžiti ga na malo ulja. Zatim dodati mleveno meso i izdinstati ga sa lukom. Začiniti suvim začinom i biberom po ukusu.

Posebno umutiti jaja mikserom, pa dodati ulje i jogurt. U tu smesu dodati kukuruzno brašno i C prašak za pecivo i ujednačiti.

Potom dodati izdinstano meso, sve dobro promešati, pa po ukusu masu još malo dosoliti.

Peći u podmazanom plehu u zagrejanoj rerni na 220 C oko dvadeset minuta.

Proja je gotova kada se testo odvoji od ivica pleha.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata