C Slatka tradicija

Sastojci
500 g kora za pitu
350 g mlevenog mesa
4 srednja krompira
1 veća glavica crnog luka
150 ml vode
1 kašika ulja
2 kašičice suvog biljnog začina
1 prsohvat mlevenog bibera
Za preliv:
4 jaja
50 ml gazirane vode
2 dl gustog jogurta
40 ml ulja
1 kašičica C praška za pecivo
1 kašičica soli

Naši proizvodi
Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Zorica

Pita sa mesom i krompirom

Idealna večera, sa brzom pripremom.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U šerpu dodati vodu, ulje i samleveni crni luk, malo prodinstati.

Zatim dodati mleveno meso dinstati oko pola sata.

Krompir oljuštiti i izrendati pa dodati u meso, promešati pa dodati suvi začin i mleveni biber.

Tepsiju obložiti pek papirom, ređati po dve kore, naneti pripremljenu smešu.

Postupak ponavljati dok se smeša ne utroši.

Pripremiti preliv, umutiti 4 jaja sa gaziranom vodom, jogurtom, uljem, kašičicom C praška za pecivo i kašičicom soli.

Pitu iseći na kocke i preliti smešom.

Peći na 220 C kada počne da rumeni smanjiti temperaturu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Rernu pre pečenja dobro zagrejati.