C Slatka tradicija

Sastojci
400 g mlevenog mesa (svinjsko ili juneće)
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
so,biber i malo origana
300 ml gustog jogurta
50 ml ulja
2 jaja
2 kašike brašna
2 kašike C griza
1 kesica C praška za pecivo
1 pakovanje kora za pitu

Naši proizvodi
Pšenični griz Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marija

Pita sa mesom

Recept za jednu preukusnu pitu sa mesom, koja se jako brzo sprema, a još brže pojede. Super je što ostaje sveža i za sutradan.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 3-4
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Na malo ulja propržiti sitno iseckanu glavicu crnog luka, zatim dodati beli luk i meso.

So po ukusu kao i biber i origano. Sve lepo upržiti.

Dok se meso sprema u činiju pomešati jogurt, ulje, jaja, brašno, C griz i C prašak za pecivo. Sastojke dobro umutiti da ne bi ostalo grudvica od brašna i griza.

Kada je meso spremno, filovati kore.

Tri kore premazati sa umućenim filom, a na četvrtu staviti meso i lepo urolati.

Od ove smese ispadnu tri rolata.

Svaki rolat premazati sa ostatkom fila i posuti susamom po želji.

Peći u zagrejanoj rerni dok ne porumeni.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Služite uz jogurt.