C Slatka tradicija

Sastojci
Testo:
1/3 pakovanja svežeg kvasca
1 kesica C Suvi kvasac
150 g masti
50 ml ulja
1 supena kašika šećera
1 kafena kašičica soli
900 g mekog brašna
300 ml mlake vode
Fil:
900 g kupusa ribanca
1 kašika tucane paprike
30 ml ulja
1/2 kašičice bibera
Preliv:
50 ml ulja
2 kašičice tucane paprike

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Danijela

Pita od domaćih kora

Može biti mrsna ili posna, oduševiće vas potpuno!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

U 100 ml mlake vode otopite kvasac, dodajte kašiku šećera i nekoliko kašika brašna. Promešajte i ostavite da nadođe.

U posudu za mešenje sipajte 200 ml mlake vode, dodajte so, mast i ulje (ukoliko želite posnu pitu, koristite istu količinu ulja umesto masti) i dobro promešajte.

Dodajte kvasac, i ponovo promešajte. Postepeno dodajte brašno i mešajte varjačom sve dok testo ne postane dovoljno čvrsto za mešenje na podlozi.

Dodajte brašna koliko je dovoljno da dobijete kompaktno i meko testo koje se ne lepi.

Testo premažite sa malo ulja i ostavite da se udvostruči.

Na ulju propržite ribanac, tek da promeni boju. Dodajte tucanu ili alevu papriku i biber i ostavite da se prohladi.

Premesite testo i kidajte loptice veličine jajeta. Razvucite ih u pravougaonik debljine 0,5 cm, stavite fil i urolajte. Rolatić umotajte u puža i ređajte u tepsiju.

Pitu premažite uljem i ostavite je da dodatno raste dok se rerna zagreva na 220°C. Pecite je oko 30 minuta, dok lepo ne porumeni.

Zagrejte ulje tek toliko da tucana paprika koju stavite na tiganj zamiriše. Ne sme da izgori.

Prelijte vrelu pitu i ostavite da se prohladi.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Pitu pospite semenkama po želji.