Početna > Recepti > Recepti za slana peciva > Pita od domaćih kora
Sastojci
Testo:
1/3 pakovanja svežeg kvasca
1 kesica C Suvi kvasac
150 g masti
50 ml ulja
1 supena kašika šećera
1 kafena kašičica soli
900 g mekog brašna
300 ml mlake vode
Fil:
900 g kupusa ribanca
1 kašika tucane paprike
30 ml ulja
1/2 kašičice bibera
Preliv:
50 ml ulja
2 kašičice tucane paprike
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Danijela
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.
Priprema:
U 100 ml mlake vode otopite kvasac, dodajte kašiku šećera i nekoliko kašika brašna. Promešajte i ostavite da nadođe.
U posudu za mešenje sipajte 200 ml mlake vode, dodajte so, mast i ulje (ukoliko želite posnu pitu, koristite istu količinu ulja umesto masti) i dobro promešajte.
Dodajte kvasac, i ponovo promešajte. Postepeno dodajte brašno i mešajte varjačom sve dok testo ne postane dovoljno čvrsto za mešenje na podlozi.
Dodajte brašna koliko je dovoljno da dobijete kompaktno i meko testo koje se ne lepi.
Testo premažite sa malo ulja i ostavite da se udvostruči.
Na ulju propržite ribanac, tek da promeni boju. Dodajte tucanu ili alevu papriku i biber i ostavite da se prohladi.
Premesite testo i kidajte loptice veličine jajeta. Razvucite ih u pravougaonik debljine 0,5 cm, stavite fil i urolajte. Rolatić umotajte u puža i ređajte u tepsiju.
Pitu premažite uljem i ostavite je da dodatno raste dok se rerna zagreva na 220°C. Pecite je oko 30 minuta, dok lepo ne porumeni.
Zagrejte ulje tek toliko da tucana paprika koju stavite na tiganj zamiriše. Ne sme da izgori.
Prelijte vrelu pitu i ostavite da se prohladi.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs