Početna > Recepti > Recepti za slana peciva > Pikantni pužići
Sastojci
Za testo:
1 kg brašna
1 C suvi kvasac
2 kašičice šećera
1 kašika soli
100 ml ulja
1 kašika sirćeta
2 jajeta + 1 jaje za svaki
1 čaša kiselog mleka
mleko po potrebi
Za premazivanje:
160 g margarina
Za nadev:
kečap/čili
salama/čajna
kačkavalj (po želji vrsta sira)
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marija
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
U 100 ml toplog mleka staviti šećer, 2 kašike brašna, 1 kesicu suvog kvasca i ostaviti da odstoji oko 10 minuta.
Za to vreme u vanglu staviti brašno, pa dodati so i sjediniti. Napraviti udubljenje u koje stavimo 2 jajeta, kiselo mleko, ulje, sirće i nadošli kvasac, pa sipamo toplo mleko po potrebi.
Sve umesimo da se dobije glatko testo. Ostaviti testo oko 1h da odstoji na toplom.
Nadošlo testo premesti i podeliti na 4 dela. Svaki deo razvući u pravougaonik pa svaki deo premazati sa po 40 g margarina sobne temperature.
Preko toga staviti kečap, čili, suhomesnato, kačkavalj... Uviti u rolat.
Seći na kružiće veličine prsta. Svaki krug raspljeskati u pužići i ređati u tepsiju obloženu pek papirom.
Pužiće premazati umućenim jajetom. Pustiti ih da odstoje dok se rerna ne zagreje na 200°C.
Peći ih u zagrejanoj rerni dok ne porumene.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs