C Slatka tradicija

Sastojci
Testo:
1 kg brašna
1 kocka kvasca
Fil:
1 čaša pavlake
300 g šunkarice
1/2 pakovanja namaznog margarina
3 žumanceta
kiseli krastavci, po ukusu
Za premazivanje:
300 ml mleka
1 kašika šećera
1,5 kašika soli
150 ml ulja
300 ml kečapa
1 kesica origana
200 g trapista

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Maja

Pica rolat

Izuzetan za svaku priliku, svi ga vole i uživaju u njegovom ukusu.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: oko 40-tak
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Kvasac razmutiti u mleku sa šećerom i kad nadođe dodati u vanglicu gde su već stavljeni ostali sastojci za testo. Umesiti testo i ostaviti da se masa udvostruči.

Pripremiti fil tako što ćemo sitno naseckati šunkaricu i krastavce, pa dodati žumanca, pavlaku i margarin.

Testo podeliti na 4 dela, pa svaki deo razvući oklagijom u približno pravougaoni oblik i nafilovati.

Testo urolati kao rolat i seći komade debljine oko 1 cm.

Ređati ih u pleh obložen pek papirom i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Pred kraj pečenja, četkicom premazati pice kečapom, posuti origanom i po želji staviti na njih rendani trapist.

Vratiti ih u rernu još 5 minuta i pica rolati su gotovi.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Za sečenje pica rolata savetujem korišćenje skalpela, jer je potrebno izuzetno oštro sečivo.